Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Aioli
Een mediteranese knoflooksaus perfect voor bij gegrilde gerechten of als dipsaus.
Temps total:
20
minutes
minutes
Type de plat:
Accompagnement, Plat principal
Cuisine:
Méditanien
Keyword:
Recette de l’aïoli, Trempette à l’ail, sauce à l’huile, Aïoli maison
Servings:
4
Calories:
55
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
2
eieren
(op kamertemperatuur)
▢
4
teentjes
knoflook
(fijngehakt)
▢
1
el
citroensap
▢
1
el
mosterd
▢
300
ml
olijfolie
▢
Zout
(naar smaak)
▢
Peper
(naar smaak)
Instructions
Doe de eieren, de fijngehakte knoflook, citroensap en mosterd in een keukenmachine of mengkom.
Mix de ingrediënten kort op lage snelheid tot ze goed gemengd zijn.
Giet langzaam de olijfolie erbij terwijl je constant mixt, totdat het mengsel dik en glad wordt.
Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Bewaar de aioli in een afgesloten potje in de koelkast tot gebruik.
Voedingswaarden
Portion:
1
kl
|
Calories:
55
kcal
Alle oliesauzen
Vinaigrette César
Tzatziki
Vinaigrette - la base
Aioli
Sauce rémoulade
Sauce tartare
Sauce Cocktail Classique
Mayonnaise maison classique
Le monde polyvalent des vinaigrettes