Go Back Email Link
+ portions

Aioli

Een mediteranese knoflooksaus perfect voor bij gegrilde gerechten of als dipsaus.
Temps total: 20 minutes
Type de plat: Accompagnement, Plat principal
Cuisine: Méditanien
Keyword: Recette de l’aïoli, Trempette à l’ail, sauce à l’huile, Aïoli maison
Servings: 4
Calories: 55kcal

Ingrédients
 

Instructions

  • Doe de eieren, de fijngehakte knoflook, citroensap en mosterd in een keukenmachine of mengkom.
  • Mix de ingrediënten kort op lage snelheid tot ze goed gemengd zijn.
  • Giet langzaam de olijfolie erbij terwijl je constant mixt, totdat het mengsel dik en glad wordt.
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Bewaar de aioli in een afgesloten potje in de koelkast tot gebruik.

Voedingswaarden

Portion: 1kl | Calories: 55kcal

 

Alle oliesauzen

 
QR Code linking back to recipe