Vers frieten

Perfect vers gebakken krokante frieten gemaakt van Belgische frietaardappelen.
Temps total: 1 heure 27 minutes
Type de plat: Plat principal
Cuisine: Belge
Keyword: copeaux, chips fraîches
Servings: 4
Calories: 600kcal

Ingrédients
 

Instructions

  • Was de frietaardappelen grondig om eventuele aarde en onzuiverheden te verwijderen.
  • Snijd de aardappelen vervolgens aan alle zijkanten af zodat je balken krijgt.
  • Snij in plakjes (ik verkies 7mm).
  • Snij in frietjes (wederom 7mm).
  • Nu heb je de keuze. Spoel je het zetmeel af of niet ? Indien gewenst spoel de aardappelen goed onder koud water om overtollig zetmeel te verwijderen. Dit helpt om de frieten knapperiger te maken. Laat ze uitlekken en dep ze vervolgens goed droog met een schone keukendoek.
  • Eerste bakbeurt (blancheren): Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 140°C. Bak de frieten in kleine porties gedurende 3 minuten, totdat ze zacht zijn maar nog niet bruin. Ze moeten licht van kleur blijven. Haal de frieten uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat ze minstens 30 minuten rusten, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  • Tweede bakbeurt (afbakken): Verhoog de temperatuur van de olie naar 180°C. Bak de frieten opnieuw, dit keer voor max 3-4 minuten, totdat ze goudbruin en krokant zijn. Werk in kleine porties om ervoor te zorgen dat de olie heet blijft en de frieten gelijkmatig bakken.
  • Serveren: Haal de frieten uit de olie, laat ze kort uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met zout naar smaak. Serveer de frieten warm met je favoriete saus of als bijgerecht bij stoofvlees.

Voedingswaarden

Portion: 1portie | Calories: 600kcal

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Evaluation de la recette




Retour en haut