Abrikozentaart

Een abrikozentaart is een heerlijke fruit taart met een deeg bodem en een vulling van zoete abrikozen.
Temps de préparation: 30 minutes
Temps de cuisson: 45 minutes
Temps total: 3 heures 15 minutes
Type de plat: Dessert
Cuisine: Belge
Keyword: Abricots, pâte aux amandes, tarte
Servings: 8
Calories: 657kcal

Materiaal

  • keukenrobot met K-stuk
  • bakborstel
  • pannenlikker
  • taartvorm

Ingrédients
 

Het beslag

De gelei

Instructions

De deeg

  • Smelt een klein klontje boter in de microgolf. Smeer de taartvorm in met de gesmolten boter. Bebloem de taartvorm licht. Draai en kantel de taartvorm in alle richtingen zodanig dat de bloem zich overal verspreid. Draai de taartvorm uiteindelijk om zodanig dat overtollig bloem er uit valt.
  • Rol de bladerdeeg uit met behulp van een deegrol en leg deze op de taartvorm.
  • Druk voorzichtig aan. Druk ook met de vingers extra de zijkanten aan - de volledig taart rond.

Het beslag

  • Doe de boter en de suiker samen in de kom van de keukenrobot en draai zacht met de K-vorm.
  • Voeg de eieren en de melk samen - roer goed. Voeg toe aan de boter en de suiker.
  • Neem nu een kom om de broyage te maken van de bloem en het amandelpoeder. Voeg uiteindelijk de broyage beetje bij beetje toe aan het beslag. Laat de keukenrobot nog enkele minuten zijn werk doen.
  • Doe het beslag in de taartvorm op de deeg. Verspreid egaal met behulp van de pannenlikker.

De abrikozen

  • Open de blikken abrikozen en laat deze uitleggen. Vang wel het zoete vocht uit het blik op.
  • Leg de (goed uitlekte) halve abrikozen met de platte onderkant op de taart. Begin langs de buitenkant en ga rond. Doe dan pas de binnenkant. Druk goed aan. Ze mogen een beetje in het deeg aangeduwd worden.
  • Je kan nu de abrikozen inborstellen met wat blikvocht. TIP : eventueel de zijkanten van de taart ook een extra laagje geven want deze bruinen het snelst aan.
  • Steek 45 minuten in de oven van 175°C.

De afwerking

  • Neem een lepel abrikizonenconfituur (zonder stukjes) en voeg een beetje water toe. Roer goed.
  • Bestrijk de taart met behulp van een bakborstel in met de abrikozengelei.
  • Laat enkele uren afkoelen.

Voedingswaarden

Calories: 657kcal | Carbohydrates: 52g | Protéines: 16g | Fat: 42g
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Evaluation de la recette




Retour en haut