Abrikozen taart

Abrikozentaart

Een abrikozentaart is een heerlijke fruit taart met een deeg bodem en een vulling van zoete abrikozen.
4 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: abrikozen, amandelbeslag, taart
Prep Tijd: 30 minuten
Kook Tijd: 45 minuten
Totale Tijd: 3 uur 15 minuten
Porties: 8
Calorieën: 657kcal

Benodigdheden

  • keukenrobot met K-stuk
  • bakborstel
  • pannenlikker
  • taartvorm

Ingrediënten

Het beslag

De gelei

Werkwijze

De deeg

  • Smelt een klein klontje boter in de microgolf. Smeer de taartvorm in met de gesmolten boter. Bebloem de taartvorm licht. Draai en kantel de taartvorm in alle richtingen zodanig dat de bloem zich overal verspreid. Draai de taartvorm uiteindelijk om zodanig dat overtollig bloem er uit valt.
  • Rol de bladerdeeg uit met behulp van een deegrol en leg deze op de taartvorm.
  • Druk voorzichtig aan. Druk ook met de vingers extra de zijkanten aan - de volledig taart rond.

Het beslag

  • Doe de boter en de suiker samen in de kom van de keukenrobot en draai zacht met de K-vorm.
  • Voeg de eieren en de melk samen - roer goed. Voeg toe aan de boter en de suiker.
  • Neem nu een kom om de broyage te maken van de bloem en het amandelpoeder. Voeg uiteindelijk de broyage beetje bij beetje toe aan het beslag. Laat de keukenrobot nog enkele minuten zijn werk doen.
  • Doe het beslag in de taartvorm op de deeg. Verspreid egaal met behulp van de pannenlikker.

De abrikozen

  • Open de blikken abrikozen en laat deze uitleggen. Vang wel het zoete vocht uit het blik op.
  • Leg de (goed uitlekte) halve abrikozen met de platte onderkant op de taart. Begin langs de buitenkant en ga rond. Doe dan pas de binnenkant. Druk goed aan. Ze mogen een beetje in het deeg aangeduwd worden.
  • Je kan nu de abrikozen inborstellen met wat blikvocht. TIP : eventueel de zijkanten van de taart ook een extra laagje geven want deze bruinen het snelst aan.
  • Steek 45 minuten in de oven van 175°C.

De afwerking

  • Neem een lepel abrikizonenconfituur (zonder stukjes) en voeg een beetje water toe. Roer goed.
  • Bestrijk de taart met behulp van een bakborstel in met de abrikozengelei.
  • Laat enkele uren afkoelen.

Voeding

Calories: 657kcal | Carbohydrates: 52g | Protein: 16g | Fat: 42g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating