Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pralines met cherry
Zoet en Zinderend: Kersenpralines met een Vleugje Romantiek
4
from 1 vote
Afdrukken
Pin
FB
X
Gang:
Dessert
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
belgische chocolade, chocolade, ganache, pralines
Totale Tijd:
3
uur
uur
Porties:
144
stuks
Calorieën:
47
kcal
Benodigdheden
1
paletmes
of plamuurmes
1
bakpapier
6 mallen
iedere mal voor 24 stuks van 8 gr
1 spuitbus
met pure alcohol
Ingrediënten
Voor de ganache
105
gr
room
15
gr
glucose
23
gr
sorbitol
vloeibaar
105
gr
kersen puree
15
gr
boter
3
gr
gember
geraspt
250
gr
chocolade
melk / gesmolten / niet getempereerd
Voor de praline vorm
200
gr
chocolade
witte / getempereerd voor 2 mallen
200
gr
chocolade
melk / getempereerd voor 2 mallen
200
gr
chocolade
fondant / getempereerd voor 2 mallen
Werkwijze
Voorbereiding
Maak de mallen proper.
Spuit in met zuivere alcohol.
Laat een 10' minuten drogen.
Mouleren
Vul met elke soort chocolade 2 vormen. Verwijder overtollige chocolade met het paletmes.
Leg een 15-tal seconden op de triltafel zodanig dat resterende luchtbellen verdwijnen.
Draai om en laat een 5-tal seconden uitlekken.
Verwijder de overtollige chocolade met een paletmes.
Zet de mal rechtop op een keukenpapier gedurende een 10-tal minuten
Verwijder daarna met behulp van een paletmes de overtollige chocolade.
Vulling
Voeg room, glucose, sorbitol, kerstenpuree, boter en gember samen en breng aan de kook.
Giet door een zeef.
Giet het warme mengsel op de melkchocolade.
Laat even afkoelen tot onder de 30°C en giet de massa in de spuitzak.
Vul de vormen. Klop even met de vorm op tafel om de vulling evenredig te verspreiden. Blijf minstens 2 mm van de rand.
Zet in de frigo en laat de vulling flink afkoelen.
Afwerking
Overgiet de mallen met chocolade.
Schreep af met behulp van een paletmes.
Laat even staan en zet dan een 20-tal minuten in de frigo.
Haal de pralines uit de mal met 1 klopbeweging.
Voeding
Serving:
8
gr
|
Calories:
47
kcal
Notities
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
Alle recepten met pralines
Pralines met advocaat 2
Feuille d'Or met advocaat
Dompelpralines - Kokos
Dompelpralines - Malaga
Dompelpralines - Java
Dompelpralines - mokkatine
Dompelpralines - Kroka
Pralines met koffie caramel
Pralines met ganache van limoen en pistache
Pralines met speculaas
Pralines met cherry
Pralines met mokka ganache
Pralines met ganache van marsepein
Foto's