Uitsmijter Deluxe met Tête de Moine

Een verrukkelijke draai aan de klassieke uitsmijter, nu met de elegante smaak van Tête de Moine kaas.
Gesamtzeit: 20 Minuten
Gericht: Frühstück
Küche: Flämisch
Keyword: Spiegelei, Tête de moine, Toast
Portionen: 4
Kalorien: 362kcal

Materiaal

Zutaten
 

  • 1 klontje boter (of olijfolie)
  • 4 eieren
  • 4 sneetjes brood ((oud brood of toast brood …wat je verkiest))
  • 100 g Tête de Moine ((geschaafd))
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • kruiden naar keuze ((optioneel))

Anleitungen

  • Verwarm een beetje boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Breek de eieren voorzichtig in de pan en laat ze 2-3 minuten bakken, of tot het eiwit gestold is maar de dooier nog lopend is.
  • Terwijl de eieren bakken, rooster je het brood tot het knapperig is.
  • Leg elk ei op een sneetje geroosterd brood.
  • Schaaf de Tête de Moine kaas met de girolle en verdeel deze over de eieren.
  • Breng op smaak met zout en peper, en garneer met verse kruiden indien gewenst.
  • Serveer onmiddellijk met een frisse salade aan de zijkant.

Voedingswaarden

Calories: 362kcal

 
  • Maak van een eenvoudige uitsmijter een luxueuze traktatie door het gebruik van Tête de Moine kaas.
  • De rijke en licht nootachtige smaak van de kaas geeft een verfijnde touch.
  • Voeg wat verse kruiden toe voor een extra smaakdimensie.
  • Serveer met een frisse salade voor een evenwichtig ontbijt of lunch.
  • Een simpel, maar smaakvol gerecht dat zeker indruk zal maken.

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Rezept Bewertung




Nach oben scrollen