Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Notizen
Nährwerte Beschriftung
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Aioli
Een mediteranese knoflooksaus perfect voor bij gegrilde gerechten of als dipsaus.
Gesamtzeit:
20
Minuten
Minuten
Gericht:
Beilage, Hauptgericht
Küche:
Meditan
Keyword:
Aioli Rezept, Knoblauch-Dip, Öl-Soße, Hausgemachte Aioli
Servings:
4
Calories:
55
kcal
Zutaten
1x
2x
3x
▢
2
eieren
(op kamertemperatuur)
▢
4
teentjes
knoflook
(fijngehakt)
▢
1
el
citroensap
▢
1
el
mosterd
▢
300
ml
olijfolie
▢
Zout
(naar smaak)
▢
Peper
(naar smaak)
Anleitungen
Doe de eieren, de fijngehakte knoflook, citroensap en mosterd in een keukenmachine of mengkom.
Mix de ingrediënten kort op lage snelheid tot ze goed gemengd zijn.
Giet langzaam de olijfolie erbij terwijl je constant mixt, totdat het mengsel dik en glad wordt.
Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Bewaar de aioli in een afgesloten potje in de koelkast tot gebruik.
Voedingswaarden
Serving:
1
kl
|
Calories:
55
kcal
Alle oliesauzen
Caesar-Dressing
Tzatziki
Vinaigrette - die Basis
Aioli
Remouladensauce
Remoulade
Klassische Cocktailsauce
Klassische hausgemachte Mayonnaise
Die vielseitige Welt der Vinaigrettes