Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Vegan truffel - Comaschi 1
Proef de rijke smaken van deze verleidelijke vegan truffels, een perfecte blend van pure chocolade en citrusnoten.
Totale tijd:
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Gang:
Dessert
Keuken:
dessert, veganistisch
Trefwoord:
truffels, vegan truffels
Porties:
50
truffefels
Ingrediënten
1x
2x
3x
Ganache
▢
250
g
erwtenmelk
▢
60
g
trimoline
▢
50
g
suiker
▢
70
g
dextrose
▢
10
g
inuline
▢
2,5
g
citroen
( geste)
▢
400
g
NXT pure chocolade DFD-55
▢
25
g
margarine
((plantaardig))
Afwerking
▢
500
g
vegan chocolade
(getempereerd (melk of fondant))
▢
120
g
amandelschaafjes
Instructies
Breng de erwtenmelk, trimoline, suiker en dextrose aan de kook.
Voeg inuline en citroen geste toe; laat het verder koken.
Giet het mengsel over de chocolade en emulgeer met een staafmixer gedurende 1 minuut.
Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
Giet het mengsel op een plaat en dek af met plasticfolie tot het spuitbaar is.
Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
Haal de bolletjes door getempereerde chocolade en rol ze daarna door de amandelschaafjes.
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
Recepten met vegan truffels
Vegan Sinaasappel-Bresilienne Truffels
Vegan Frambozen Truffels
Vegan Kumquat Truffels
Vegan truffel : Banaan-Kokos Truffels
Vegan truffel - Comaschi 2
Vegan truffel - Comaschi 1