Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Vegan truffel : Banaan-Kokos Truffels
Geniet van de tropische harmonie tussen banaan en kokos in deze exquise vegan truffels, verrijkt met de zachtheid van pure chocolade.
Totale tijd:
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Gang:
Dessert
Keuken:
dessert, veganistisch
Trefwoord:
truffels, vegan truffels
Porties:
50
truffefels
Ingrediënten
1x
2x
3x
Ganache
▢
150
g
banaanpuree
▢
80
g
amandelmelk
▢
30
g
citroensap
▢
30
g
glucose
▢
60
g
trimoline
▢
60
g
dextrose
▢
3
g
citroen zeste
▢
400
g
NXT pure chocolade
▢
25
g
margarine
(vegan)
Afwerking
▢
400
g
vegan chocolade
(getempeerd / fondant of melk)
▢
120
g
Kokosschilfers
Instructies
Haal de bolletjes door getempereerde chocolade en rol ze daarna door dextrose.
Breng de banaanpuree, amandelmelk, citroensap, glucose, trimoline en dextrose aan de kook.
Voeg de citroen zeste toe tijdens het koken.
Giet dit mengsel over de chocolade.
Emulgeer met een staafmixer voor 1 minuut.
Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
Stort het mengsel op een plaat met plasticfolie erbovenop en koel tot het spuitbaar is.
Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
Dompel de truffels in NXT pure chocolade.
Rol de truffels in kokosschilfers voor afwerking.
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
Recepten met vegan truffels
Vegan Sinaasappel-Bresilienne Truffels
Vegan Frambozen Truffels
Vegan Kumquat Truffels
Vegan truffel : Banaan-Kokos Truffels
Vegan truffel - Comaschi 2
Vegan truffel - Comaschi 1