Maak het soezenbeslag met de hoeveelheden opgegeven bij de ingrediënten. Het recept zelf vindt u onderaan.
Doe het beslag in een spuitzak met een effen douille 12 en spuit rondjes van ongeveer 6-7 cm op een ingevette bakplaat.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de soezen 20-25 minuten of tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Open de oven tijdens het bakken niet om instorten te voorkomen.
Laat de soezen volledig afkoelen op een rooster.
Slagroom
Doe de room in een grote ronde pot, voeg suiker en vanille toe en klop dit op tot 3/4. De room mag niet meer lopend zijn.
Zet even in de frigo.
Banketbakkersroom
Bereid de banketbakkersroom met de hoeveelheden opgegeven bij de ingrediënten. Het recept zelf vind u onderaan.
Laat afkoelen.
Crème Prise
Week de gelatine blaadjes in koud water.
Klop de banketbakkersroom los in een kom.
Haal de gelatine uit het water en wring uit. Doe dit in een kom en warm lichtjes op (eventueel met 1 lepel water). Eenmaal opgewarmd en gesmolten voeg dat al roeren toe aan de banketbakkersroom.
Voeg de advocaat en de cognac toe. Blijf mengen.TIP : Je kan ook advocaat zelf maken. Het recept vindt u hieronder.
Haal de slagroom uit de frigo en meng onder de banketbakkersroom.
Maak met een gekartelde douille een gaatje onderaan ieder gebakken soes.
Vul een spuitzak met de crème prise en vul de soezen.
Afwerking
Doe wat gele kleurstof bij de fondant en meng goed. Verwarm deze lichtjes op totdat ze vloeibaarder wordt.
Dop de soezen in de gekleurde fondant.
Zet op tafel en laat stollen.
Neem wat (liefst getempereerde) chocolade, doe dit in een cornetje. Maak een klein gaatje en spriets over de soezen.
Om advocaatsoezen te maken heb je ook volgende recepten nodig.
Soezendeeg of soezenbeslag
Soezendeeg
Een klassiek recept voor luchtige en heerlijke soezen. Perfect voor éclairs, zwaantjes, ...
Maak indruk op je gasten of verwen jezelf met deze rijke en romige zelf gemaakte advocaat, rechtstreeks uit de keukenles. Een perfecte balans tussen zoet en sterk, met de mogelijkheid om te variëren met je favoriete likeuren.