Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Gevogelteveloutésaus
Een verfijnde basis voor talloze sausvariaties.
Temps total:
40
minutes
minutes
Type de plat:
Plat principal, Entrée
Cuisine:
Français
Keyword:
Sauce béchamel, Sauces françaises, Velouté de volaille, Velouté, Sauce blanche
Servings:
4
Calories:
160
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
120
g
blanke roux
(verhouding 60gr boter - 60gr bloem)
▢
1
l
kippenbouillon
▢
zout
(naar smaak)
▢
peper
(naar smaak)
Liaison
▢
1
dl
room
▢
1
eigeel
Instructions
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de bloem toe en roer constant met een houten lepel of garde voor ongeveer 3-4 minuten, zonder dat het bruin wordt, om een roux te vormen.
Voeg geleidelijk de gevogeltebouillon toe, blijf constant roeren om klonters te voorkomen.
Breng de saus aan de kook en verlaag dan het vuur. Laat het ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen, terwijl je regelmatig roert.
Zeef de saus om eventuele klontjes te verwijderen.
Breng op smaak met zout en witte peper.
Zeef de saus om eventuele klontjes te verwijderen en serveer warm.
Voedingswaarden
Calories:
160
kcal
Voor een rijkere smaak kun je een scheutje room toevoegen aan het einde van het koken.
Deze saus dient als basis voor vele andere sausvariaties. Je kunt bijvoorbeeld champignons, kruiden of wijn toevoegen om de smaak aan te passen.
Onze recepten voor witte sauzen
Sauce au fromage ou sauce mornay
Sauce béchamel
Sauce veloutée de poisson
Sauce veloutée de volaille
Velouté de veau
Sauce au cheddar