Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Instruction Images
Notizen
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Vegan truffel : Banaan-Kokos Truffels
Geniet van de tropische harmonie tussen banaan en kokos in deze exquise vegan truffels, verrijkt met de zachtheid van pure chocolade.
Gesamtzeit:
2
Stunden
Stunden
30
Minuten
Minuten
Gericht:
Dessert
Küche:
Dessert, vegan
Keyword:
Trüffel, Vegane Trüffel
Servings:
50
truffefels
Zutaten
1x
2x
3x
Ganache
▢
150
g
banaanpuree
▢
80
g
amandelmelk
▢
30
g
citroensap
▢
30
g
glucose
▢
60
g
trimoline
▢
60
g
dextrose
▢
3
g
citroen zeste
▢
400
g
NXT pure chocolade
▢
25
g
margarine
(vegan)
Afwerking
▢
400
g
vegan chocolade
(getempeerd / fondant of melk)
▢
120
g
Kokosschilfers
Anleitungen
Haal de bolletjes door getempereerde chocolade en rol ze daarna door dextrose.
Breng de banaanpuree, amandelmelk, citroensap, glucose, trimoline en dextrose aan de kook.
Voeg de citroen zeste toe tijdens het koken.
Giet dit mengsel over de chocolade.
Emulgeer met een staafmixer voor 1 minuut.
Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
Stort het mengsel op een plaat met plasticfolie erbovenop en koel tot het spuitbaar is.
Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
Dompel de truffels in NXT pure chocolade.
Rol de truffels in kokosschilfers voor afwerking.
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
Recepten met vegan truffels
Vegane Orangen-Bresilienne-Trüffel
Vegane Himbeer-Trüffel
Vegane Kumquat-Trüffel
Veganer Trüffel : Bananen-Kokosnuss-Trüffel
Veganer Trüffel - Comaschi 2
Veganer Trüffel - Comaschi 1