Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Notizen
Nährwerte Beschriftung
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kochmodus
Verhindere, dass dein Bildschirm ausgeht
Gevogelteveloutésaus
Een verfijnde basis voor talloze sausvariaties.
Gesamtzeit:
40
Minuten
Minuten
Gericht:
Hauptgericht, Vorspeise
Küche:
Französisch
Keyword:
Béchamelsauce, Französische Saucen, Geflügel-Velouté-Sauce, Velouté, Weiße Soße
Servings:
4
Calories:
160
kcal
Zutaten
1x
2x
3x
▢
120
g
blanke roux
(verhouding 60gr boter - 60gr bloem)
▢
1
l
kippenbouillon
▢
zout
(naar smaak)
▢
peper
(naar smaak)
Liaison
▢
1
dl
room
▢
1
eigeel
Anleitung
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de bloem toe en roer constant met een houten lepel of garde voor ongeveer 3-4 minuten, zonder dat het bruin wordt, om een roux te vormen.
Voeg geleidelijk de gevogeltebouillon toe, blijf constant roeren om klonters te voorkomen.
Breng de saus aan de kook en verlaag dan het vuur. Laat het ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen, terwijl je regelmatig roert.
Zeef de saus om eventuele klontjes te verwijderen.
Breng op smaak met zout en witte peper.
Zeef de saus om eventuele klontjes te verwijderen en serveer warm.
Nährwerte
Calories:
160
kcal
Voor een rijkere smaak kun je een scheutje room toevoegen aan het einde van het koken.
Deze saus dient als basis voor vele andere sausvariaties. Je kunt bijvoorbeeld champignons, kruiden of wijn toevoegen om de smaak aan te passen.
Onze recepten voor witte sauzen
Champignoncremesoße
Käsesauce oder Mornay-Sauce
Bechamelsauce
Fisch-Velouté-Sauce
Geflügel-Velouté-Sauce
Sauce aus Kalbsvelouté
Cheddar-Soße