Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pralines met ganache van marsepein
Een zoete verleiding: Pralines met een Hart van Marsepein Ganache
5
from 1 vote
Afdrukken
Pin
FB
X
Gang:
Dessert
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
belgische chocolade, chocolade, ganache, pralines
Totale Tijd:
3
uur
uur
Porties:
144
stuks
Calorieën:
47
kcal
Benodigdheden
1
paletmes
of plamuurmes
1
bakpapier
6 mallen
iedere mal voor 24 stuks van 8 gr
1 spuitbus
met pure alcohol
Ingrediënten
Voor de ganache
250
gr
room
250
gr
marsepein
250
gr
chocolade
witte / gesmolten / niet getempereerd
2
st
vanillestokken
Voor de praline vorm
200
gr
chocolade
witte / getempereerd voor 2 mallen
200
gr
chocolade
melk / getempereerd voor 2 mallen
200
gr
chocolade
fondant / getempereerd voor 2 mallen
Werkwijze
Voorbereiding
Maak de mallen proper.
Spuit in met zuivere alcohol.
Laat een 10' minuten drogen.
Mouleren
Vul met elke soort chocolade 2 vormen. Verwijder overtollige chocolade met het paletmes.
Leg een 15-tal seconden op de triltafel zodanig dat resterende luchtbellen verdwijnen.
Draai om en laat een 5-tal seconden uitlekken.
Verwijder de overtollige chocolade met een paletmes.
Zet de mal rechtop op een keukenpapier gedurende een 10-tal minuten
Verwijder daarna met behulp van een paletmes de overtollige chocolade.
Vulling
Versnij de marsepein in kleine stukken.
Ontdoe de vanillestokjes van de zaadjes en voeg zowel zaadjes als stokjes toe aan de room.
Verwarm de room.
Verwijder de stokjes en giet de kokende room over de marsepein.
Roer stevig tot de marsepein volledig is opgenomen. Verwarm indien nodig even kort opnieuw in de microgolf.
Voeg de witte chocolade toe.
Laat even afkoelen tot onder de 30°C en giet de massa in de spuitzak.
Vul de vormen. Klop even met de vorm op tafel om de vulling evenredig te verspreiden. Blijf minstens 2 mm van de rand.
Zet in de frigo en laat de vulling flink afkoelen.
Afwerking
Overgiet de mallen met chocolade.
Schreep af met behulp van een paletmes.
Laat even staan en zet dan een 20-tal minuten in de frigo.
Haal de pralines uit de mal met 1 klopbeweging.
Voeding
Serving:
8
gr
|
Calories:
47
kcal
Notities
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
Alle recepten met pralines
Pralines met advocaat 2
Feuille d'Or met advocaat
Dompelpralines - Kokos
Dompelpralines - Malaga
Dompelpralines - Java
Dompelpralines - mokkatine
Dompelpralines - Kroka
Pralines met koffie caramel
Pralines met ganache van limoen en pistache
Pralines met speculaas
Pralines met cherry
Pralines met mokka ganache
Pralines met ganache van marsepein
Foto's