Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Cheddarsaus
De Engelse Mornaysaus - een rijke en smaakvolle kaassaus.
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken:
internationaal
Trefwoord:
cheddar, franse sauzen, kaassaus
Servings:
4
Calories:
350
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
500
ml
Bechamelsaus
(verhouding 60gr boter - 60gr bloem - 500 ml volle melk - zie basisrecept)
▢
200
g
Cheddarkaas
(geraspt)
Instructies
Bereid de Bechamelsaus volgens het basisrecept.
Zodra de Bechamelsaus klaar is, haal van het vuur en roer de geraspte Cheddar kaas erdoor tot ze volledig zijn gesmolten.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
Je kunt de soorten kaas variëren afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
Onze recepten voor witte sauzen
Kaassaus of mornaysaus
Bechamelsaus
Visveloutésaus
Gevogelteveloutésaus
Kalfsveloutésaus
Cheddarsaus