Omelet natuur

Omelet natuur

Een omelet natuur is een gerecht gemaakt van eieren, gebakken in boter of olie tot een luchtige omelet, geserveerd zonder toevoegingen.
3 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Ontbijt
Keuken: Belgisch
Trefwoord: ei
Prep Tijd: 5 minuten
Kook Tijd: 10 minuten
Totale Tijd: 15 minuten
Porties: 1
Calorieën: 234kcal

Ingrediënten

Werkwijze

  • Zet de ovenplaat in de oven op de hoogste stand. Zet de grillstand op 180°C.
  • Vet een pan in met een beetje olie (of boter) en zet het vuur al op (hoog). Opgepast de pan moet geschikt zijn voor de oven.
  • Breek de eieren
  • Voeg de melk toe
  • Roer de eieren en de melk goed los.
  • Voeg peper en zout toe.
  • Giet het eiermengsel uit in de hete pan.
  • Verlaag het vuur (een beetje) en laat een goede minuut bakken.
  • Zet de pan in de oven zo hoog mogelijk. Ook hier is een minuutje voldoende. Hou het goed in de gaten want het kan "snel" gaan.
  • Rol de omelet op met behulp van een bakspaan.

Voeding

Calories: 234kcal | Carbohydrates: 1.18g | Protein: 14.8g | Fat: 18.9g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating