Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Instruction Images
Notes
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Mode de cuisson
Empêche ton écran de s’éteindre
Vegan Sinaasappel-Bresilienne Truffels
Laat je betoveren door de frisse smaak van sinaasappel gecombineerd met knapperige bresilienne in deze luxueuze vegan truffels.
Temps total:
2
heures
heures
30
minutes
minutes
Type de plat:
Dessert
Cuisine:
dessert, végétalien
Keyword:
Truffes, Truffes végétaliennes
Servings:
50
truffefels
Ingrédients
1x
2x
3x
Ganache
▢
180
g
sinaasappelpuree
▢
25
g
erwtenmelk
▢
50
g
dextrose
▢
50
g
trimoline
(of invert suiker)
▢
505
g
NXT melkchocolade
▢
100
g
vegan boter
Afwerking
▢
400
g
NXT melkchocolade
▢
120
g
gemalen bresilienne
Instructions
Verwarm de sinaasappelpuree, erwtenmelk, dextrose en invertsuiker tot 80°C.
Giet dit mengsel over de melkchocolade.
Emulgeer met een staafmixer voor 1 minuut.
Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
Stort het mengsel op een plaat met plasticfolie erbovenop en koel tot het spuitbaar is.
Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
Dompel de truffels in NXT melkchocolade.
Rol de truffels in gemalen bresilienne voor de afwerking.
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
Recepten met vegan truffels
Truffes végétaliennes à l'orange et à la bresilienne
Truffes végétaliennes à la framboise
Truffes végétaliennes au kumquat
Truffe végétalienne : Truffes à la banane et à la noix de coco
Truffe végétalienne - Comaschi 2
Truffe végétalienne - Comaschi 1