Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Instruction Images
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Vegan Sinaasappel-Bresilienne Truffels
Laat je betoveren door de frisse smaak van sinaasappel gecombineerd met knapperige bresilienne in deze luxueuze vegan truffels.
Total Time:
2
hours
hours
30
minutes
minutes
Course:
Dessert
Cuisine:
dessert, vegan
Keyword:
Truffles, Vegan truffles
Servings:
50
truffefels
Ingredients
1x
2x
3x
Ganache
▢
180
g
sinaasappelpuree
▢
25
g
erwtenmelk
▢
50
g
dextrose
▢
50
g
trimoline
(of invert suiker)
▢
505
g
NXT melkchocolade
▢
100
g
vegan boter
Afwerking
▢
400
g
NXT melkchocolade
▢
120
g
gemalen bresilienne
Instructions
Verwarm de sinaasappelpuree, erwtenmelk, dextrose en invertsuiker tot 80°C.
Giet dit mengsel over de melkchocolade.
Emulgeer met een staafmixer voor 1 minuut.
Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
Stort het mengsel op een plaat met plasticfolie erbovenop en koel tot het spuitbaar is.
Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
Dompel de truffels in NXT melkchocolade.
Rol de truffels in gemalen bresilienne voor de afwerking.
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
Recepten met vegan truffels
Vegan Orange-Bresilienne Truffles
Vegan Raspberry Truffles
Vegan Kumquat Truffles
Vegan truffle : Banana-Coconut Truffles
Vegan truffle - Comaschi 2
Vegan truffle - Comaschi 1