Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Aioli
Een mediteranese knoflooksaus perfect voor bij gegrilde gerechten of als dipsaus.
Total Time:
20
minutes
minutes
Course:
Side dish, Main course
Cuisine:
Meditan
Keyword:
Aioli recipe, Garlic Dip, oil sauce, Homemade aioli
Servings:
4
Calories:
55
kcal
Ingredients
1x
2x
3x
▢
2
eieren
(op kamertemperatuur)
▢
4
teentjes
knoflook
(fijngehakt)
▢
1
el
citroensap
▢
1
el
mosterd
▢
300
ml
olijfolie
▢
Zout
(naar smaak)
▢
Peper
(naar smaak)
Instructions
Doe de eieren, de fijngehakte knoflook, citroensap en mosterd in een keukenmachine of mengkom.
Mix de ingrediënten kort op lage snelheid tot ze goed gemengd zijn.
Giet langzaam de olijfolie erbij terwijl je constant mixt, totdat het mengsel dik en glad wordt.
Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Bewaar de aioli in een afgesloten potje in de koelkast tot gebruik.
Nutrition Facts
Serving:
1
kl
|
Calories:
55
kcal
Alle oliesauzen
Caesar dressing
Tzatziki
Mustard vinaigrette
Lime Vinaigrette
Lemon Vinaigrette
Vinaigrette - the basics
Aioli
Remoulade Sauce
Tartar sauce
Classic Cocktail Sauce
Classic Homemade Mayonnaise
The Versatile World of Vinaigrettes