Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Kochutensilien
Instruction Images
Notizen
Nährwerte Beschriftung
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kochmodus
Verhindere, dass dein Bildschirm ausgeht
Pralines met ganache van limoen en pistache
Frisse Twist: Limoen en Pistache Pralines voor een Zomerse Zoetheid
Gesamtzeit:
3
Stunden
Stunden
Gericht:
Dessert
Küche:
Belgisch
Keyword:
Belgische Schokolade, Schokolade, Ganache, Pralinen
Servings:
144
stuks
Calories:
47
kcal
Materiaal
▢
1
paletmes
of plamuurmes
▢
1
bakpapier
▢
6 mallen
iedere mal voor 24 stuks van 8 gr
▢
1 spuitbus
met pure alcohol
▢
1 mixer
Zutaten
1x
2x
3x
Voor de ganache
▢
250
g
room
▢
1
zeste
limoen
▢
80
g
honing
▢
250
g
chocolade
(melk / gesmolten / niet getempereerd)
▢
250
g
chocolade
(fondant / gesmolten / niet getempereerd)
▢
20
g
pistache pasta
Voor de praline vorm
▢
200
g
chocolade
(witte / getempereerd voor 2 mallen)
▢
200
g
chocolade
(melk / getempereerd voor 2 mallen)
▢
200
g
chocolade
(fondant / getempereerd voor 2 mallen)
Anleitung
Voorbereiding
Maak de mallen proper.
Spuit in met zuivere alcohol.
Laat een 10' minuten drogen.
Mouleren
Vul met elke soort chocolade 2 vormen. Verwijder overtollige chocolade met het paletmes.
Leg een 15-tal seconden op de triltafel zodanig dat resterende luchtbellen verdwijnen.
Draai om en laat een 5-tal seconden uitlekken.
Verwijder de overtollige chocolade met een paletmes.
Zet de mal rechtop op een keukenpapier gedurende een 10-tal minuten
Verwijder daarna met behulp van een paletmes de overtollige chocolade.
Vulling
Breng de room, de zeste en de honing aan de kook.
Trek er folie over, laat 15 minuten infuseren.
Warm terug op en giet door een zeef over de melk- en fondant chocolade.
Voeg de pistachepasta toe en mix met de staafmixer.
Laat even afkoelen tot onder de 30°C en giet de massa in de spuitzak.
Vul de vormen. Klop even met de vorm op tafel om de vulling evenredig te verspreiden. Blijf minstens 2 mm van de rand.
Zet in de frigo en laat de vulling flink afkoelen.
Afwerking
Overgiet de mallen met chocolade.
Schreep af met behulp van een paletmes.
Laat even staan en zet dan een 20-tal minuten in de frigo.
Haal de pralines uit de mal met 1 klopbeweging.
Nährwerte
Serving:
8
g
|
Calories:
47
kcal
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
Alle recepten met pralines
Bunte Pralinen
Feuille d'Or mit Eierlikör
Pralinen zum Eintauchen - Kokosnuss
Pralinen zum Eintauchen - Malaga
Pralinen zum Eintauchen - Java
Pralinen zum Dippen - Mokka satiniert