Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Mode de cuisson
Empêche ton écran de s’éteindre
Pralines met ganache van limoen en pistache
Frisse Twist: Limoen en Pistache Pralines voor een Zomerse Zoetheid
Temps total:
3
heures
heures
Type de plat:
Dessert
Cuisine:
Belge
Keyword:
Chocolat belge, chocolat, Ganache, Pralines
Servings:
144
stuks
Calories:
47
kcal
Matériel
▢
1
paletmes
of plamuurmes
▢
1
bakpapier
▢
6 mallen
iedere mal voor 24 stuks van 8 gr
▢
1 spuitbus
met pure alcohol
▢
1 mixer
Ingrédients
1x
2x
3x
Voor de ganache
▢
250
g
room
▢
1
zeste
limoen
▢
80
g
honing
▢
250
g
chocolade
(melk / gesmolten / niet getempereerd)
▢
250
g
chocolade
(fondant / gesmolten / niet getempereerd)
▢
20
g
pistache pasta
Voor de praline vorm
▢
200
g
chocolade
(witte / getempereerd voor 2 mallen)
▢
200
g
chocolade
(melk / getempereerd voor 2 mallen)
▢
200
g
chocolade
(fondant / getempereerd voor 2 mallen)
Instructions
Voorbereiding
Maak de mallen proper.
Spuit in met zuivere alcohol.
Laat een 10' minuten drogen.
Mouleren
Vul met elke soort chocolade 2 vormen. Verwijder overtollige chocolade met het paletmes.
Leg een 15-tal seconden op de triltafel zodanig dat resterende luchtbellen verdwijnen.
Draai om en laat een 5-tal seconden uitlekken.
Verwijder de overtollige chocolade met een paletmes.
Zet de mal rechtop op een keukenpapier gedurende een 10-tal minuten
Verwijder daarna met behulp van een paletmes de overtollige chocolade.
Vulling
Breng de room, de zeste en de honing aan de kook.
Trek er folie over, laat 15 minuten infuseren.
Warm terug op en giet door een zeef over de melk- en fondant chocolade.
Voeg de pistachepasta toe en mix met de staafmixer.
Laat even afkoelen tot onder de 30°C en giet de massa in de spuitzak.
Vul de vormen. Klop even met de vorm op tafel om de vulling evenredig te verspreiden. Blijf minstens 2 mm van de rand.
Zet in de frigo en laat de vulling flink afkoelen.
Afwerking
Overgiet de mallen met chocolade.
Schreep af met behulp van een paletmes.
Laat even staan en zet dan een 20-tal minuten in de frigo.
Haal de pralines uit de mal met 1 klopbeweging.
Valeurs nutritionnelles
Portion:
8
g
|
Calories:
47
kcal
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
Alle recepten met pralines
Chocolats colorés
Feuille d'Or avec lait de poule
Chocolats à tremper - Noix de coco
Chocolats à tremper - Malaga
Chocolats à tremper - Java
Chocolats à tremper - moka satiné