Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Pralines met advocaat 2
Elegant en Rijk - Advocaat Pralines voor een Luxueuze Ervaring
Temps total:
3
heures
heures
Type de plat:
Dessert
Cuisine:
Belge
Keyword:
avocat, Chocolat belge, chocolat, Ganache, Pralines
Servings:
144
stuks
Calories:
47
kcal
Materiaal
▢
1
paletmes
of plamuurmes
▢
1
bakpapier
▢
6 mallen
iedere mal voor 24 stuks van 8 gr
▢
1 spuitbus
met pure alcohol
▢
1
spuitzak
▢
1
keukenrobot
Ingrédients
1x
2x
3x
Voor de ganache
▢
250
g
boter
▢
200
g
suikerfondant
▢
150
g
advocaat
Voor de praline vorm
▢
200
g
chocolade
(witte / getempereerd voor 2 mallen)
▢
200
g
chocolade
(melk / getempereerd voor 2 mallen)
▢
200
g
chocolade
(fondant / getempereerd voor 2 mallen)
Instructions
Voorbereiding
Maak de mallen proper.
Spuit in met zuivere alcohol.
Laat een 10' minuten drogen.
Mouleren
Vul met elke soort chocolade 2 vormen. Verwijder overtollige chocolade met het paletmes.
Leg een 15-tal seconden op de triltafel zodanig dat resterende luchtbellen verdwijnen.
Draai om en laat een 5-tal seconden uitlekken.
Verwijder de overtollige chocolade met een paletmes.
Zet de mal rechtop op een keukenpapier gedurende een 10-tal minuten
Verwijder daarna met behulp van een paletmes de overtollige chocolade.
Vulling
In de keukenrobot de boter zeer zacht kloppen. Ja kan de pot verwarmen met een heatgun tijdens het draaien.
Voeg de suikerfondant beetje per beetje toe. Blijf roeren.
Voeg de advocaat toe en meng verder.
Doe de mengeling in een spuitzak.
Vul de vormen. Klop even met de vorm op tafel om de vulling evenredig te verspreiden. Blijf minstens 2 mm van de rand.
Zet in de frigo en laat de vulling flink afkoelen.
Afwerking
Overgiet de mallen met chocolade.
Schreep af met behulp van een paletmes.
Laat even staan en zet dan een 20-tal minuten in de frigo.
Haal de pralines uit de mal met 1 klopbeweging.
Voedingswaarden
Portion:
8
g
|
Calories:
47
kcal
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
Alle recepten met pralines
Chocolats colorés
Feuille d'Or avec lait de poule
Chocolats à tremper - Noix de coco
Chocolats à tremper - Malaga
Chocolats à tremper - Java
Chocolats à tremper - moka satiné