Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Instruction Images
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Pompoensoep met gember en sinaasappel
Frisse, kruidige pompoensoep met gember en sinaasappel. Een elegante soep met pit en citrus, perfect voor koude dagen.
Total Time:
40
minutes
minutes
Course:
Soup
Cuisine:
Flemish
Keyword:
butternut, pumpkin
Servings:
8
Calories:
140
kcal
Ingredients
1x
2x
3x
▢
2
el
olijfolie
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
blokje
gember
(grote dobbelsteen)
▢
1
butternutpompoen
▢
1
wortel
▢
1,2
l
groentebouillon
▢
1
appel
▢
1
appelsien
▢
Peper
(naar smaak)
▢
Zout
(naar smaak)
Instructions
Snijd de ui, knoflook, pompoen, wortel, appel en gember in kleine stukken zodat ze gelijkmatig garen.
Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg de ui,look en gember toe en stoof 2 à 3 minuten tot de ui glazig is.
Voeg de stukjes pompoen, appelblokjes en wortel toe, roer even aan en laat 5 minuten meestoven.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20–25 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
Voeg het sinaasappelsap toe. Laat nog 5 minuten meekoken.
Mix de soep glad met een staafmixer of blender. Kruid af met peper en zout.
Werk af met iets groens of een beetje zeste van appelsien of een scheutje room voor extra zachtheid.
Nutrition Facts
Calories:
140
kcal
Tips & varianten
Werk af met een scheutje
kokosmelk
voor extra romigheid.
Voeg wat
geroosterde pompoenpitten
toe voor een crunchy bite.
Een snuifje
cayennepeper
geeft een pittige toets.
Alle soepen
Mushroom Soup with Miso – Earthy Soup with a Touch of Umami
Pumpkin Soup with Ginger and Orange
Asparagus soup
Chicken broth
Bell pepper soup with Heks'n cheese
Pumpkin Soup
Cauliflower Soup with Monsieur Cuisine
Tomato soup with Monsieur Cuisine
Carrot Soup with Herb Cheese
Sweet-spicy Chinese Tomato Soup with Chicken and Applesauce
Refined Salsify Soup with Blood Sausage and Scallops
Heartwarming Tomato Soup