Dompelpralines – Kokos

Maak zelf heerlijke kokos pralines met een vleugje Batida de Coco, voor een tropische twist op je chocoladesnacks.
Total Time: 3 hours
Course: Dessert, Dessert
Cuisine: Belgian, Belgian, French, French
Keyword: dipping chocolates, dipping chocolates, Pralines, Pralines
Servings: 50 st

Materiaal

  • praline snijder

Ingredients
 

Ganache

  • 80 g room
  • 20 g melk
  • 80 g kokos (geraspt)
  • 20 g Batida de Coco (kokoslikeur)
  • 300 g chocolade (fondant- gesmolten – niet getempereerd)

Bodem

  • 100 g chocolade (fondant – getempereerd)

Dompelen

  • 400 g chocolade (naar keuze – getempereerd)

Afwerking

  • 100 g chocolade (naar keuze – getempeereerd – op te spritsen)
  • 20 g kokos (geraspt)

Instructions

Ganache

  • Breng de room en melk aan de kook.
  • Giet het hete mengsel over de reeds gesmolten fondantchocolade en roer goed.
  • Laat het mengsel afkoelen en voeg dan de kokosrasp en Batida de Coco toe.
  • Spreid het mengsel uit tot een dikte van 1 cm op bakpapier. Gebruik hoogtelatten of kader.
    Mokka Praline uitsmeren
  • Laat opstijven, eventueel in de frigo om het proces te versnellen.

Bodem

  • Breng na het opstijven een dun laagje getempereerde fondant chocolade aan.
  • Verwijder nu pas de hoogtelatten of de kader, eventueel met behulp van een scherp mes langs de randen snijden
  • Laat enkele minuten opstijven. Leg een extra papier op de chocolade en draai. Verwijder het papier dat nu van boven ligt.
  • Snij in vierkantjes met behulp van de praline snijder. Wacht niet tot de bodem volledig is uitgehard – dit bemoeilijkt het versnijden.

Dompelen

  • Pralineer in je favoriete chocolade. Dompel in de chocolade met de onderkant naar boven, draai om met een vork. Dompel enkele keren – verwijder overtollige chocolade en leg op een papier.

Afwerking

  • Sprits de pralines
  • Bestrooi met kokosrasp
  • Zet in de frigo.

bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade

Recepten met dompelpralines

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top