Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Spaanse Saus (Sauce Espagnole)
Een klassieke, rijke Franse bruine saus die dient als basis voor vele culinaire creaties.
Totale tijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Frans
Trefwoord:
bruine saus, sauce espagnole, spaanse saus
Porties:
4
calorieën:
100
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
Vette Mirepoix
▢
2
ui
(fijngehakt)
▢
2
wortelen
(fijngehakt)
▢
2
selderstengel
(fijngehakt)
▢
100
g
spek
(in blokjes gesneden)
▢
2
teentjes
knoflook
(fijngehakt)
Roux
▢
50
g
boter
▢
50
g
bloem
Overige
▢
1
l
bruine fond
(runder- of kalfsfond)
▢
2
el
tomatenpuree
(of 1 klein blikje)
▢
Zout
(naar smaak)
▢
Peper
(naar smaak)
Bouquet Garni
▢
1
laurierblad
▢
2
takjes
tijm
▢
peterseliestengels
Instructies
Smelt de boter. Voeg de vette mirepoix toe. Bak de groenten zacht.
Voeg de bloem toe. Roer goed.
Meng de tomatenpuree door de roux en groenten.
Voeg langzaam de bruine fond toe, blijf roeren.
Plaats het bouquet garni in de saus.
Laat de saus 1 uur sudderen op laag vuur, af en toe roeren.
Verwijder het bouquet garni en zeef de saus.
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
Alle bruine sauzen
Fazantenborstfilet met seizoensgroenten, pastinaakpuree en portsaus
Rode portsaus met bessen
Spaanse saus - Sauce Espagnole
Demi-Glace