Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal
Ingrediënten
- 4 Pizzadeegbollen (gebruik het basisrecept voor pizzadeeg voor een perfecte bodem)
- 1 el olijfolie
- 2 teentje look (fijngehakt)
- 320 g passata
- 1 tl suiker
- versie basilicumblaadjes (voor de saus)
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
- 250 g mozzarella (bij voorkeur buffelmozzarella, in plakken gesneden of reeds geraspt)
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- 200 g champignons (in dunne plakjes gesneden)
- extra olijfolie ( voor afwerking)
Instructies
De saus
- Verwarm 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Pers 2 teentje look en voeg toe, bak deze tot hij zacht is (niet bruin).
- Voeg vervolgens de 320 g passata en 1 tl suiker toe.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Laat het mengsel enkele minuten sudderen op laag vuur totdat de saus is ingedikt.
De champignons
- Hak 200 g champignons in schijfjes. Indien gewenst kan je deze bakken in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Je kan ze ook ongebakken gebruiken. Zet apart.
Deeg uitrollen
- Rol 4 Pizzadeegbollen uit tot een ronde pizzabodem, dikte naar voorkeur.
Pizza samenstellen
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Plaats de uitgerolde pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodem, laat de randen vrij voor een mooie korst.
- Leg vervolgens 250 g mozzarella erop en verdeel de champignons erover.
Bakken
- Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot de korst goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten en bubbelend is.
Afwerking
- Haal de pizza uit de oven en garneer met 1 el peterselie en wat extra olijfolie.
- Snijd in stukken en serveer direct.
Voedingswaarden
Calories: 450kcal