Go Back Email Link
+ portions

Spaanse Saus (Sauce Espagnole)

Een klassieke, rijke Franse bruine saus die dient als basis voor vele culinaire creaties.
Temps total: 1 heure 30 minutes
Type de plat: Plat principal
Cuisine: Français
Keyword: sauce brune, sauce espagnole, Sauce espagnole
Servings: 4
Calories: 100kcal

Ingrédients
 

Vette Mirepoix

  • 2 ui (fijngehakt)
  • 2 wortelen (fijngehakt)
  • 2 selderstengel (fijngehakt)
  • 100 g spek (in blokjes gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

Roux

Overige

  • 1 l bruine fond (runder- of kalfsfond)
  • 2 el tomatenpuree (of 1 klein blikje)
  • Zout (naar smaak)
  • Peper (naar smaak)

Bouquet Garni

  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • peterseliestengels

Instructions

  • Smelt de boter. Voeg de vette mirepoix toe. Bak de groenten zacht.
  • Voeg de bloem toe. Roer goed.
  • Meng de tomatenpuree door de roux en groenten.
  • Voeg langzaam de bruine fond toe, blijf roeren.
  • Plaats het bouquet garni in de saus.
  • Laat de saus 1 uur sudderen op laag vuur, af en toe roeren.
  • Verwijder het bouquet garni en zeef de saus.

Voedingswaarden

Calories: 100kcal

 

Alle bruine sauzen

QR Code linking back to recipe