Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Spaanse Saus (Sauce Espagnole)
Een klassieke, rijke Franse bruine saus die dient als basis voor vele culinaire creaties.
Temps total:
1
heure
heure
30
minutes
minutes
Type de plat:
Plat principal
Cuisine:
Français
Keyword:
sauce brune, sauce espagnole, Sauce espagnole
Servings:
4
Calories:
100
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
Vette Mirepoix
▢
2
ui
(fijngehakt)
▢
2
wortelen
(fijngehakt)
▢
2
selderstengel
(fijngehakt)
▢
100
g
spek
(in blokjes gesneden)
▢
2
teentjes
knoflook
(fijngehakt)
Roux
▢
50
g
boter
▢
50
g
bloem
Overige
▢
1
l
bruine fond
(runder- of kalfsfond)
▢
2
el
tomatenpuree
(of 1 klein blikje)
▢
Zout
(naar smaak)
▢
Peper
(naar smaak)
Bouquet Garni
▢
1
laurierblad
▢
2
takjes
tijm
▢
peterseliestengels
Instructions
Smelt de boter. Voeg de vette mirepoix toe. Bak de groenten zacht.
Voeg de bloem toe. Roer goed.
Meng de tomatenpuree door de roux en groenten.
Voeg langzaam de bruine fond toe, blijf roeren.
Plaats het bouquet garni in de saus.
Laat de saus 1 uur sudderen op laag vuur, af en toe roeren.
Verwijder het bouquet garni en zeef de saus.
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
Alle bruine sauzen
Filet de poitrine de faisan avec légumes de saison, purée de panais et sauce au porto
Sauce au porto rouge aux fruits rouges
Sauce espagnole - Sauce Espagnole
Demi-Glace