Broodpudding

Poting, budding of broodpudding? Het is een heerlijke, eenvoudige lekkernij waarin oud brood getransformeerd wordt tot een zalige zoete traktatie. Ideaal om voedselverspilling tegen te gaan en perfect als comfort food op een koude dag. Met een vleugje kaneel en rozijnen, een klassieker die jong en oud bekoort.
Temps de préparation: 1 heure 20 minutes
Temps de cuisson: 2 heures
Temps total: 3 heures 20 minutes
Type de plat: Dessert
Cuisine: Belge
Keyword: Pudding au pain, Bourgeonnement, Rempotage
Servings: 16
Calories: 200kcal

Ingrédients
 

  • 500 g brood
  • 1 l melk (volle)
  • 330 g suiker (bruine)
  • 200 g rozijnen
  • 25 g vanille poeder
  • 4 eieren

Optioneel

  • vleugje kaneel (naar smaak)

Instructions

  • Versnij het brood
  • Voeg de suiker, de rozijnen en het melk toe. Indien gewenst een vleugje kaneel.
  • Laat tot een uur rusten
  • Breek en mix de eieren. Voeg ze toe aan het mengsel en roer.
  • Voorverwarm de oven op 160°C.
  • Doe het mengsel in een geschikte pan.
  • Zet in de oven voor 90-120 minuten. Bedekt de bovenkant na 30' met alumiumfolie, anders zal deze aanbranden.

Voedingswaarden

Portion: 100g | Calories: 200kcal

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Evaluation de la recette




Retour en haut