Vleesbrood met Zoete Kriekensaus

Een hartverwarmende combinatie van klassiek vleesbrood of gehaktbrood en een zoetzure kriekensaus, perfect voor een gezellige familiemaaltijd.
Temps total: 1 heure 30 minutes
Type de plat: Plat principal
Cuisine: Belge, Flamand
Keyword: pain de viande, sauce aux cerises, pain de viande
Servings: 5

Ingrédients
 

Het vleesbrood

De kriekjes

  • 1 pot krieken
  • 1 el maïzena
  • 1 el suiker (bruine - optioneel)

Instructions

Het vlees

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het gehakt met ui, knoflook, ei, paneermeel, mosterd, tijm, zout en peper.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm een brood en leg dit in een ingevette ovenschaal.
  • Bak het vleesbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven. Een kerntemperatuur van 65°C is gewenst.

Kriekensaus

  • Doe het kriekensap in een pan, voeg indien gewenst extra suiker toe. Breng aan de kook.
  • Los de maïzena op in een beetje water (of kriekenbier) en voeg toe aan het kriekensap.
  • Eenmaal ingedikt, voeg de kriekjes toe en zet op een zeer zacht vuur.

Afwerking

  • Versnij het vleesbrood naar de gewenste dikte en serveer met de warme kriekensaus.
Retour en haut