Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Wortelsoep met Kruidenkaas
Ontdek een hartverwarmende soep waar de zoetheid van wortelen verrijkt wordt met kruidenkaas.
Total Time:
1
hour
hour
Course:
Soup
Cuisine:
international
Keyword:
herb cheese, carrot soup
Servings:
8
Calories:
100
kcal
Ingredients
1x
2x
3x
▢
2
el
olijfolie
▢
1
ui
(fijngesneden)
▢
1
wit van prei
(fijngesneden)
▢
1
kg
wortelen
(geschild en in stukken gesneden)
▢
2
l
groentebouillon
▢
1
el
kruidenkaas
▢
peper
(naar smaak)
▢
zout
(naar smaak)
Optioneel
▢
1
appelsien
(geperst)
▢
1
kl
peterselie
▢
1
kl
dille
▢
3
blaadjes
basilicum
Instructions
Verhit wat olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, ui, en prei toe en bak ze lichtjes aan.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Roer de kruidenkaas door de soep en verwarm nog enkele minuten.
Voeg het sap van 1 appelsien toe. (optioneel)
Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep
Garneer met blaadjes peterselie, dille, en basilicum. (optioneel)
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
Pas de hoeveelheid kruidenkaas aan naar eigen voorkeur voor een romiger of lichtere textuur.
De sinaasappel geeft een frisse, zoetige toets die perfect past bij de wortel.
Varianten:
Probeer limoensap in plaats van sinaasappelsap voor een meer exotische twist.
Voeg een beetje gember toe voor extra pit.
Alle soepen
Tomato soup with Monsieur Cuisine
Carrot Soup with Herb Cheese
Sweet-spicy Chinese Tomato Soup with Chicken and Applesauce
Refined Salsify Soup with Blood Sausage and Scallops
Heartwarming Tomato Soup