Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Notizen
Nährwerte Beschriftung
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Spaanse Saus (Sauce Espagnole)
Een klassieke, rijke Franse bruine saus die dient als basis voor vele culinaire creaties.
Gesamtzeit:
1
Stunde
Stunde
30
Minuten
Minuten
Gericht:
Hauptgericht
Küche:
Französisch
Keyword:
braune Soße, Soße Espagnole, Spanische Soße
Servings:
4
Calories:
100
kcal
Zutaten
1x
2x
3x
Vette Mirepoix
▢
2
ui
(fijngehakt)
▢
2
wortelen
(fijngehakt)
▢
2
selderstengel
(fijngehakt)
▢
100
g
spek
(in blokjes gesneden)
▢
2
teentjes
knoflook
(fijngehakt)
Roux
▢
50
g
boter
▢
50
g
bloem
Overige
▢
1
l
bruine fond
(runder- of kalfsfond)
▢
2
el
tomatenpuree
(of 1 klein blikje)
▢
Zout
(naar smaak)
▢
Peper
(naar smaak)
Bouquet Garni
▢
1
laurierblad
▢
2
takjes
tijm
▢
peterseliestengels
Anleitungen
Smelt de boter. Voeg de vette mirepoix toe. Bak de groenten zacht.
Voeg de bloem toe. Roer goed.
Meng de tomatenpuree door de roux en groenten.
Voeg langzaam de bruine fond toe, blijf roeren.
Plaats het bouquet garni in de saus.
Laat de saus 1 uur sudderen op laag vuur, af en toe roeren.
Verwijder het bouquet garni en zeef de saus.
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
Alle bruine sauzen
Fasanenbrustfilet mit Gemüse der Saison, Pastinakenpüree und Portweinsauce
Rote Portweinsauce mit Beeren
Spanische Sauce - Sauce Espagnole
Halb-Glace