Griekse sla met tzatziki

Een frisse en kleurrijke Griekse salade
Gesamtzeit: 30 Minuten
Gericht: Beilage, Hauptgericht
Küche: Griechisch
Keyword: Griechisch, Salat
Servings: 4
Calories: 350kcal

Zutaten
 

  • 1 krop sla
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 200 g olijven ((altijd handiger zonder pit))
  • 200 g feta
  • 1 el dille
  • 1 stokbrood of ciabatta
  • peper en zout

Anleitungen

  • Spoel de sla en zwier droog met een handdoek of met de slazwierder.
  • Pel en snij de ajuin in twee, Daarna dun versnijden zodanig dat je "halve maandjes" krijgt.
  • Snij de tomaten in 4 of in 8 stukken (afhankelijk van de grootte)
  • Snij de olijven in in 2 of in meerdere schijfjes. Als je liever een ganse olijf hebt – dat kan natuurlijk ook.
  • Versnij of verbrokkel de feta. Persoonlijk vind ik blokje van een minimum 1/2 cm het smakelijkst. Groter dan 1 cm komt nogal lomp over.

Voedingswaarden

Calories: 350kcal
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Rezept Bewertung




Nach oben scrollen