Banketbakkersroom of Crème Pâtissière

Een veelzijdige banketbakkersroom die vaak gebruikt wordt als vulling voor gebak, taarten, éclairs en andere zoete lekkernijen.
Gesamtzeit: 20 Minuten
Gericht: Dessert
Küche: Französisch
Keyword: Konditorcreme, bbr, Rahm, Konditorcreme
Calories: 120kcal

Zutaten
 

Anleitungen

  • Breng 400 ml van de melk aan de kook met de suiker en vanillesuiker.
  • Meng in een aparte kom het ei met de resterende 100 ml melk en het puddingpoeder tot een glad mengsel.
  • Als de melk bijna kookt doe je al roerend een scheutje warme melk bij het eimengsel.
  • Giet het eimengsel langzaam bij de kokende melk, terwijl je goed roert met een garde om klontjes te voorkomen.
  • Blijf roeren op een laag vuur tot de crème dikker wordt.
  • Haal de pan van het vuur als je een dikke crème hebt en giet de crème in een schone kom. Bedek direct met vershoudfolie om velvorming te voorkomen.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur en gebruik zoals gewenst.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calories: 120kcal

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Rezept Bewertung




Nach oben scrollen