Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Demi-Glace
Een diep smaakvolle, gereduceerde saus die een luxueuze toets geeft aan vleesgerechten.
Totale tijd:
2
uur
uur
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Frans
Trefwoord:
demi-glace
Porties:
4
calorieën:
70
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
0,5
l
Spaanse saus
▢
0,5
l
bruine fond
(runder- of kalfsfond))
Bouquet Garni
▢
2
laurierblad
▢
2
takje tijm
▢
3
peterselie stengels
Instructies
Meng de voorbereide Spaanse saus en bruine fond in een pan.
Voeg het bouquet garni toe.
Breng aan de kook en reduceer het vuur tot een zachte sudder.
Laat de saus 1 tot 1,5 uur sudderen tot hij met bijna de helft is ingedikt.
Verwijder het bouquet garni en zeef de saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden
Calories:
70
kcal
Demi-glace is een uitstekende basis voor andere sauzen zoals Bordelaise, Chasseur en Madeira.
Kan worden ingevroren voor later gebruik.
Alle bruine sauzen
Fazantenborstfilet met seizoensgroenten, pastinaakpuree en portsaus
Rode portsaus met bessen
Spaanse saus - Sauce Espagnole
Demi-Glace