Ga terug Email Link
Kroka dompelpralines - melkchocolade

Dompelpralines - Kroka

Een stap-voor-stap gids om dompelpralines te maken, een heerlijke combinatie van witte chocolade en feuilletine.
No ratings yet
Afdrukken Pin FB X
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: dompelpralines, pralines

Benodigdheden

  • praline snijder

Ingrediënten

Ganache

  • 80 gram room
  • 20 gram melk
  • 100 gram feuilletine
  • 400 gram chocolade witte - gesmolten - niet getempereerd

Bodem

Dompelen

Afwerking

  • 100 gram chocolade naar keuze - getempeereerd - op te spritsen
  • 20 gram feuilletine

Werkwijze

Ganache

  • Breng de room en melk aan de kook.
  • Giet het hete mengsel over de reeds gesmolten witte chocolade en roer goed.
  • Laat het mengsel afkoelen tot rond 30°C en voeg dan pas de feuilletine toe.
    Ganache van room,melk en witte chocolade met feuilletine
  • Spreid het mengsel uit tot een dikte van 1 cm op bakpapier. Gebruik hoogtelatten of kader.
    Uitsmeren van ganache in kader van 10mm Jo Huys
  • Laat opstijven, eventueel in de frigo om het proces te versnellen.

Bodem

  • Breng na het opstijven een dun laagje getempereerde fondant chocolade aan.
  • Verwijder nu pas de hoogtelatten of de kader, eventueel met behulp van een scherp mes langs de randen snijden
  • Laat enkele minuten opstijven. Leg een extra papier op de chocolade en draai. Verwijder het papier dat nu van boven ligt.
  • Snij in vierkantjes met behulp van de praline snijder. Wacht niet tot de bodem volledig is uitgehard - dit bemoeilijkt het versnijden.
    Het vernsijden van ganache met de gitaar

Dompelen

  • Pralineer in je favoriete chocolade. Dompel in de chocolade met de onderkant naar boven, draai om met een vork. Dompel enkele keren - verwijder overtollige chocolade en leg op een papier.

Afwerking

  • Sprits de pralines
  • Voeg enkele vlokjes feuilletine toe.
  • Zet in de frigo.

Notities

bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade

Recepten met dompelpralines

Foto's