Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartverwarmende Tomatensoep: Een Huisgemaakte Favoriet
Deze eenvoudige, doch smaakvolle soep biedt een blend van verse tomaten en kruiden, ideaal voor een gezellige avond thuis
4
from 1 vote
Afdrukken
Pin
FB
X
Gang:
Soep
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
soep, tomaat
Totale Tijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Porties:
4
Calorieën:
80
kcal
Ingrediënten
200
g
ui
150
g
wortel
40
g
tomatenpuree
30
g
boter
1 ½
blokje
groentenbouillon
(of kippenbouillon)
2
aardappelen
1
l
water
300
g
tomaten
Werkwijze
Versnij alle groenten
Stoof de ajuin in wat boter gedurende enkele minuten op een matig vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed
Voeg de wortelen, tomaten, het spek en de bouillon blokjes toe.
Bevocht de groenten met 1 liter water
Laat dit alles gedurende een 1/2 uur zacht koken.
Als alles gaar is kan de soep gemixt worden.
Giet de soep door een zeef
Meestal zit er zout genoeg in de soep dankzij de bouillonblokjes (en de spek) maar het staat je vrij om hier de soep extra te kruiden.
Voeding
Calories:
80
kcal
Notities
Alle soepen
Wortelsoep met Kruidenkaas
Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes
Verfijnde Schorseneersoep met Bloedworst en Sint-Jacobsvruchten
Hartverwarmende Tomatensoep
Foto's