Versnij de ajuin, de prei , de selder en de wortellen.
Smelt de boter en voeg eerst de versneden ui toe. Laat enkele minuten fruiten en voeg dan de prei en selder toe. Opnieuw enkele minuten later de wortelen. Plet ook de look en voeg toe. Laat op een zacht vuur enkele minuten sudderen. Voeg eventueel wat water toe indien het te droog wordt.
Neem de kip en verwijder eventuele onreinigheden en binddraden. Je kan er ook voor kiezen de kip goed te spoelen. Leg de kip op de groenten samen met het bouquet garni.
Voeg het bouillonblokje toe en het water. De kip moet zo goed als volledig onderstaan. Zet een deksel op de kom. Zet nu het vuur hoog tot het begint te koken. Verlaag daarna het vuur opnieuw zodanig dat onze bereiding zacht blijft verder koken.
Laat de kip nu een goed uur (75 minuten voor 1,2kg) zacht verder garen. Ondertussen kan je verder werken aan de balletjes en de champignons.