Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Kippenbouillon
Een klassieke bouillon op basis van kip en groenten. Ideaal als basis voor soepen, sauzen en stoofgerechten.
Temps total:
2
heures
heures
Type de plat:
Plat principal, Soupe
Cuisine:
Français
Keyword:
bouillon, bouillon de poulet, bouillon de poulet, fumet de poulet
Servings:
3
l
Calories:
40
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
1
hele
soepkip
(of 1,5 kg kipkarkassen en bouten)
▢
3
uien
(grof gesneden)
▢
3
wortelen
(grof gesneden)
▢
3
stengels
selder
(grof gesneden)
▢
1
prei
(wit en groen, grof gesneden)
▢
1
bouquet garni
(laurier, tijm, peterseliestelen, eventueel preigroen)
▢
4
liter
koud water
▢
10
peperbolletjes
▢
Zout
(naar smaak)
Instructions
Spoel de kip en karkassen goed onder koud water.
Leg in een grote kookpot en overgiet met 4 liter koud water.
Breng langzaam aan de kook en schuim het oppervlak regelmatig af.
Voeg de groenten toe en laat 10 minuten zachtjes trekken.
Voeg het bouquet garni en de peperbolletjes toe.
Laat 1,5 à 2 uur zachtjes trekken (niet laten doorkoken, enkel zacht pruttelen).
Haal kip en groenten uit de bouillon, zeef door een fijne zeef of neteldoek.
Breng licht op smaak met zout.
Gebruik onmiddellijk of laat afkoelen en vries in porties in.
Voedingswaarden
Portion:
250
ml
|
Calories:
40
kcal
|
Carbohydrates:
1
g
|
Protéines:
7
g
|
Fat:
1
g
Recepten met kippenbouillon
Bouillon de poulet
Soupe au poivre avec Heks'nkaas
Soupe chinoise aux tomates, épicée et sucrée, avec poulet et compote de pommes