Go Back Email Link
+ servings
Verhinder dat je scherm uitvalt

Croque Madame

Een heerlijke variant op de klassieke Croque Monsieur, afgemaakt met een gebakken spiegelei.
Total Time: 25 minutes
Course: Snack
Cuisine: French
Keyword: Bechamel sauce, blue cheese, croque, ham
Servings: 4
Calories: 500kcal

Materiaal

  • 1 grillpan
  • croque-monsieurtoestel
  • 1 mes om boter te smeren
  • 1 spatel
  • 1 pan om de eieren te bakken

Ingredients
 

  • 8 sneden brood (wit of naar smaak)
  • 4 sneetjes ham
  • 8 sneetjes kaas (Gruyère, Emmental of naar smaak)
  • boter (om het brood mee in te smeren)
  • 4 eieren

Instructions

Bereid de Croque Madame

  • Besmeer één kant van 8 sneden brood met een laagje boter.
  • Leg op een onbesmeerde kant van het brood een plakje ham en twee plakjes kaas.
  • Dek af met een tweede snede brood, met de beboterde kant naar buiten.

Bakken

  • Verwarm een grillpan of croque-monsieurtoestel op middelhoog vuur.
  • Leg de croques in de pan en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood mooi goudbruin en krokant is.
  • Bak je voor een grote bende? Leg dan de gebakken croques op een bordje en stop deze in een oven van max 100°C. Zo kan je verschillende keren bakken alvorens aan tafel te gaan.

Bak de eieren

  • Bak intussen de eieren in een pan met een beetje boter. Zorg ervoor dat de dooiers heel blijven.

Presentatie

  • Leg op elke Croque Monsieur een gebakken ei om er een Croque Madame van te maken.
  • Serveer direct, eventueel op een houten plankje, samen met een kleine portie salade.

Voedingswaarden

Calories: 500kcal

 
 

Onze selectie croques

A close-up photo of a French-style Croque Monsieur sandwich with a layer of creamy béchamel sauce and melted grated cheese on top. The cheese layer is
Croque Monsieur with Béchamel sauce
A Croque Norvégien sandwich, featuring two slices of toasted whole wheat bread. The sandwich is made with smoked salmon and herb cream cheese.
Croque Norvégien
Croque Bolognaise
Croque Bolognaise
A French Croque Hawai sandwich, featuring two slices of toasted white bread filled with ham, melted cheese, and a slice of pineapple between the ham a
Croque Hawai
Croque Madame
Croque Madame
Croque Monsieur
QR Code linking back to recipe