Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Kochutensilien
Notizen
Nährwerte Beschriftung
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Pizza Diavola
Voor wie van een beetje pit houdt: de Pizza Diavola met pikante salami, golden pepers en mozzarella is de perfecte keuze. Gebruik ons basisrecept voor pizzadeeg en bereid je voor op een pittige smaakervaring!
Gesamtzeit:
1
Stunde
Stunde
Gericht:
Hauptgericht
Küche:
Italienisch
Keyword:
pizza, Pizzateig
Portionen:
4
personen
Kalorien:
450
kcal
Materiaal
▢
deegrol
▢
deegkrabbers
▢
bakpapier
Zutaten
1x
2x
3x
▢
4
Pizzadeegbollen
(gebruik het basisrecept voor pizzadeeg voor een perfecte bodem)
▢
1
el
olijfolie
▢
2
teentje
look
(fijngehakt)
▢
320
g
passata
▢
1
tl
suiker
▢
zout
(naar smaak)
▢
peper
(naar smaak)
▢
150
g
salami
(pikante, in dunne plakjes gesneden)
▢
75
g
golden pepers
(in dunne ringetjes gesneden)
▢
250
g
mozzarella
(bij voorkeur buffelmozzarella, in plakken gesneden of reeds geraspt)
▢
olijfolie
( voor afwerking)
▢
1
tl
chilivlokken
(optioneel voor nog extra pit)
Anleitungen
Verzamel alle ingrediënten en zet ze klaar voor gebruik.
De saus
Verwarm
1 el olijfolie
in een pan op middelhoog vuur.
Pers
2 teentje look
en voeg toe, bak deze tot hij zacht is (niet bruin).
Voeg vervolgens de
320 g passata
en
1 tl suiker
toe.
Breng de saus op smaak met
zout
en
peper
.
Laat het mengsel enkele minuten sudderen op laag vuur totdat de saus is ingedikt.
Deeg uitrollen
Rol
4 Pizzadeegbollen
uit tot een ronde pizzabodem, dikte naar voorkeur.
Pizza samenstellen
Verwarm de oven voor op 250°C.
Plaats de uitgerolde pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodem, laat de randen vrij voor een mooie korst.
Verdeel de
250 g mozzarella
, de fijn gesneden
150 g salami
en in ringetjes gesneden
75 g golden pepers
over de verschillende pizza's.
Bakken
Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot de korst goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten en bubbelend is.
Afwerking
Haal de pizza uit de oven en garneer met wat
olijfolie
. Verkies je extra pittig dan kan je nog garneren met
1 tl chilivlokken
.
Snijd in stukken en serveer direct.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
Meer over pizza
Pizza Diavola
Pizza Funghi
Pizzateig selber machen
Mini Spaghetti Pizzen