Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Klassieke Tomatensaus
Een rijke en smaakvolle saus op basis van verse ingrediënten, ideaal voor pasta, lasagne en vele andere gerechten.
Temps total:
2
heures
heures
Type de plat:
Plat principal
Cuisine:
Français, Italien
Keyword:
Sauce pour pâtes, sauce tomate
Servings:
4
Calories:
160
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
2
uien
(fijngehakt)
▢
2
wortelen
(in kleine blokjes gesneden)
▢
1
selderstengels
(fijngehakt)
▢
100
g
spek
(in kleine stukjes)
▢
50
g
boter
▢
3
el
bloem
▢
2
el
tomatenpuree
(of 1 klein blikje)
▢
500
g
tomaten
(verse in blokjes of tomatenpulp)
▢
1
l
blanke fond
(of kippenbouillon)
▢
1
bouquet garni
(laurier, tijm, peterseliestengels)
▢
2
teentjes
knoflook
(fijngehakt)
▢
zout
(naar smaak)
▢
peper
(naar smaak)
Instructions
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het spek toe en bak tot het licht krokant is.
Voeg de uien, wortels, selder en knoflook toe. Bak tot de groenten zacht zijn.
Strooi de bloem over de groenten en roer goed om alles te mengen. Kook nog een paar minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.
Voeg de verse tomaten (of tomatenpulp) toe en meng alles goed door elkaar.
Giet langzaam de blanke fond of kippenbouillon erbij, terwijl je constant roert om klonters te voorkomen.
Voeg het bouquet garni toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat de saus 1,5 uur sudderen met het deksel op de pan.
Verwijder het bouquet garni, proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
Optioneel: Voor een gladdere saus kun je deze nu zeven of pureren met een staafmixer.
Voedingswaarden
Calories:
160
kcal
Voeg eventueel wat rode wijn toe voor extra diepte in de smaak.