Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Spaanse Saus (Sauce Espagnole)
Een klassieke, rijke Franse bruine saus die dient als basis voor vele culinaire creaties.
Total Time:
1
hour
hour
30
minutes
minutes
Course:
Main course
Cuisine:
French
Keyword:
brown sauce, sauce espagnole, Spanish sauce
Servings:
4
Calories:
100
kcal
Ingredients
1x
2x
3x
Vette Mirepoix
▢
2
ui
(fijngehakt)
▢
2
wortelen
(fijngehakt)
▢
2
selderstengel
(fijngehakt)
▢
100
g
spek
(in blokjes gesneden)
▢
2
teentjes
knoflook
(fijngehakt)
Roux
▢
50
g
boter
▢
50
g
bloem
Overige
▢
1
l
bruine fond
(runder- of kalfsfond)
▢
2
el
tomatenpuree
(of 1 klein blikje)
▢
Zout
(naar smaak)
▢
Peper
(naar smaak)
Bouquet Garni
▢
1
laurierblad
▢
2
takjes
tijm
▢
peterseliestengels
Instructions
Smelt de boter. Voeg de vette mirepoix toe. Bak de groenten zacht.
Voeg de bloem toe. Roer goed.
Meng de tomatenpuree door de roux en groenten.
Voeg langzaam de bruine fond toe, blijf roeren.
Plaats het bouquet garni in de saus.
Laat de saus 1 uur sudderen op laag vuur, af en toe roeren.
Verwijder het bouquet garni en zeef de saus.
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
Alle bruine sauzen
Pheasant breast fillet with seasonal vegetables, parsnip puree and port sauce
Red port sauce with berries
Spanish sauce - Sauce Espagnole
Demi-Glace