Besmeer één kant van 8 sneden brood met een laagje boter.
Besmeer op een onbesmeerde kant van het brood de kruidenkaas en leg er een plakje gerookte zalm op .
Dek af met een tweede snede brood, met de beboterde kant naar buiten.
Bakken
Verwarm een grillpan of croque-monsieurtoestel op middelhoog vuur.
Leg de croques in de pan en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood mooi goudbruin en krokant is.
Bak je voor een grote bende? Leg dan de gebakken croques op een bordje en stop deze in een oven van max 100°C. Zo kan je verschillende keren bakken alvorens aan tafel te gaan.
Presentatie
Snijd de croque diagonaal door voor een mooie presentatie.
Serveer direct, eventueel op een houten plankje, samen met een kleine portie salade.
Voedingswaarden
Calories: 385kcal
Dit recept bevat een afbeelding gegenereerd door AI.