Ga terug Email Link
+ servings
Toast met Tête de Moine

Uitsmijter Deluxe met Tête de Moine

Een verrukkelijke draai aan de klassieke uitsmijter, nu met de elegante smaak van Tête de Moine kaas.
4 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X
Gang: Ontbijt
Keuken: Vlaams
Trefwoord: spiegelei, tête de moine, toast
Totale Tijd: 20 minuten
Porties: 4
Calorieën: 362kcal

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 4 sneden brood (oud brood of toast brood ...wat je verkiest)
  • 4 st eieren
  • 100 gr Tête de Moine (geschaafd)
  • peper en zout
  • kruiden naar keuze (optioneel)
  • 1 klontje boter of olijfolie

Werkwijze

  • Verwarm een beetje boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Breek de eieren voorzichtig in de pan en laat ze 2-3 minuten bakken, of tot het eiwit gestold is maar de dooier nog lopend is.
  • Terwijl de eieren bakken, rooster je het brood tot het knapperig is.
  • Leg elk ei op een sneetje geroosterd brood.
  • Schaaf de Tête de Moine kaas met de girolle en verdeel deze over de eieren.
  • Breng op smaak met zout en peper, en garneer met verse kruiden indien gewenst.
  • Serveer onmiddellijk met een frisse salade aan de zijkant.

Voeding

Calories: 362kcal

Notities

 
  • Maak van een eenvoudige uitsmijter een luxueuze traktatie door het gebruik van Tête de Moine kaas.
  • De rijke en licht nootachtige smaak van de kaas geeft een verfijnde touch.
  • Voeg wat verse kruiden toe voor een extra smaakdimensie.
  • Serveer met een frisse salade voor een evenwichtig ontbijt of lunch.
  • Een simpel, maar smaakvol gerecht dat zeker indruk zal maken.

Foto's