Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Heksenbroodje met Hesp en Champignons
Een heerlijk en makkelijk recept om restjes ham, kaas en champignons om te toveren tot een smakelijke toast. Ideaal - zerowaste - voor een snelle maaltijd
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Gang:
Snack
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
heksenbroodje, toast
Porties:
4
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
8
sneden
brood
▢
olijfolie
▢
4
sneetjes
hesp
(of ham in stukjes gesneden)
▢
250
g
kaas
(geraspt, wat er in de frigo zit)
▢
150
g
champignons
(in plakjes)
▢
oregano
(of een ander favoriet kruid)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Besmeer
8 sneden brood
lichtjes met
olijfolie
aan één zijde en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel
4 sneetjes hesp
gelijkmatig over de sneetjes brood.
Voeg de plakjes
150 g champignons
toe bovenop de ham en strooi er de
oregano
overheen.
Bestrooi met
250 g kaas
geraspt.
Bak de toastjes in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
Serveer de heksenbroodjes warm.