Meng in een grote kom het rundsgehakt, oregano, geraspte Parmezaanse kaas, pezo, ei, knoflook en paneermeel goed door elkaar.
Vorm van het mengsel kleine balletjes ter grootte van een golfbal.
Snijd het ontbijtspek in dunne plakjes en wikkel elk balletje in een plakje spek.
Verwarm de Big Green Egg (BGE) of een andere BBQ tot 180°C, en zorg ervoor dat je indirect grillt (plaats een lekbak onder het rooster om direct contact van de vlammen met het vlees te vermijden).
Plaats de balletjes op de BBQ en rook ze tot ze een kerntemperatuur bereiken van ongeveer 70°C. Voeg appel- of kersenhout toe voor een extra rooktouch.
Bestrijk de balletjes met de BBQ saus en laat ze nog 5 minuten verder garen op de BBQ.
Serveer warm en geniet ervan!
Voedingswaarden
Calories: 130kcal
Voor sappigere balletjes, overweeg om de temperatuur te verlagen en de gaartijd dienovereenkomstig te verlengen.
Als alternatief voor de BBQ, kunnen deze Moink Balls ook in de oven worden bereid op 180°C, maar je mist dan de rokerige smaak van het hout.