Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Vleesbrood met Zoete Kriekensaus
Een hartverwarmende combinatie van klassiek vleesbrood of gehaktbrood en een zoetzure kriekensaus, perfect voor een gezellige familiemaaltijd.
Temps total:
1
heure
heure
30
minutes
minutes
Type de plat:
Plat principal
Cuisine:
Belge, Flamand
Keyword:
pain de viande, sauce aux cerises, pain de viande
Servings:
5
Ingrédients
1x
2x
3x
Het vleesbrood
▢
1
kg
gehakt
(gemengd)
▢
1
ui
(fijngehakt)
▢
1
teentje
knoflook
(fijngehakt, geperst)
▢
100
g
paneermeel
▢
1
el
mosterd
▢
1
kl
tijm
(of italiaanse kruidenmengeling)
▢
zout
(naar smaak)
▢
peper
(naar smaak)
De kriekjes
▢
1
pot
krieken
▢
1
el
maïzena
▢
1
el
suiker
(bruine - optioneel)
Instructions
Het vlees
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het gehakt met ui, knoflook, ei, paneermeel, mosterd, tijm, zout en peper.
Breng op smaak met zout en peper.
Vorm een brood en leg dit in een ingevette ovenschaal.
Bak het vleesbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven. Een kerntemperatuur van 65°C is gewenst.
Kriekensaus
Doe het kriekensap in een pan, voeg indien gewenst extra suiker toe. Breng aan de kook.
Los de maïzena op in een beetje water (of kriekenbier) en voeg toe aan het kriekensap.
Eenmaal ingedikt, voeg de kriekjes toe en zet op een zeer zacht vuur.
Afwerking
Versnij het vleesbrood naar de gewenste dikte en serveer met de warme kriekensaus.