Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Mode de cuisson
Empêche ton écran de s’éteindre
Tzatziki
Een verfrissende Griekse yoghurtdip met komkommer en knoflook, perfect als bijgerecht of saus.
Temps total:
20
minutes
minutes
Type de plat:
Accompagnement, Accompagnement
Cuisine:
Grec
Keyword:
saus, tzatziki
Servings:
4
Calories:
70
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
500
ml
Griekse yoghurt
▢
1
komkommer
▢
2
teentjes
knoflook
(geperst)
▢
2
el
olijfolie
▢
1
el
wijnazijn
(witte )
▢
1
el
dille
(fijngehakt)
▢
zout
(naar smaak)
▢
peper
(naar smaak)
Instructions
Spoel de komkommer. Schil indien gewenst en rasp grof.
Doe de geraspte komkommer in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.
Hak of pers de knoflook. Hak de dille fijn.
Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, uitgeknepen komkommer, fijngehakte knoflook, olijfolie, witte wijnazijn en dille.
Breng op smaak met zout en peper. Proef en pas de kruiden indien nodig aan.
Valeurs nutritionnelles
Portion:
100
g
|
Calories:
70
kcal