Paksoipuree
Een lekkere variatie op klassieke puree – met paksoi voor extra smaak en kleur.
Temps total: 36 minutes minutes
Type de plat: Plat principal
Cuisine: Belge
Keyword: purée de légumes
Servings: 4
Calories: 81kcal
Paksoi
Spoel de paksoi grondig.
Snij het onderste harde stuk af. Snijd de witte stelen in stukken en stoof ze 4–5 minuten aan in een klontje boter (eventueel met look).
Voeg daarna de groene bladeren toe en laat nog 1-2 minuut slinken.
Laat het geheel uitlekken in een zeef zodat overtollig vocht verdwijnt.
Aardappelen
Schil de aardappelen en versnij in gelijke stukken.
Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.
Giet het water af en aardappelen terug in de pot. Laat enkele minuten staan en laat resterend vocht verdampen.
Voeg de boter en melk toe en pureer met een stamper. Werk af met een ei tot een smeuïge puree.
Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat, eventueel wat cayennepeper
Vermeng de uitgelekte pakoi in de puree.
Serveer de paksoipuree warm als bijgerecht.
Portion: 100g | Calories: 81kcal
Variaties
- Voeg een beetje honing toe voor een nog zoetere toets.
- Extra romigheid kan je verkijgen door eierdooiers toe te voegen of een lepel zure room.
- Een ui en/of een teentje look meekoken zorgt voor extra smaak.