Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Nutrition Label
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Crème Royale (Crème Prise)
Crème Royale is een luxere versie van banketbakkersroom, verrijkt met gelatine en slagroom. Het is ideaal als luchtige vulling voor taarten, gebak, of als basis voor desserts.
Temps total:
30
minutes
minutes
Type de plat:
Dessert
Cuisine:
Français
Keyword:
crème prise, crème généreuse
Calories:
160
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
650
g
banketbakkersroom
(volg het basisrecept voor Crème Pâtissière)
▢
2
blaadjes
gelatine
(komt overeen met 8 g gelatine)
▢
300
g
room
(half opgeklopt)
▢
likeur
(naar keuze bvb Pistache)
Instructions
Maak de banketbakkersroom zoals beschreven in het basisrecept en houd deze warm.
Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende ongeveer 5 minuten. Knijp de blaadjes goed uit.
Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan de warme banketbakkersroom en roer goed tot de gelatine volledig is opgelost.
Laat de crème afkoelen, maar zorg ervoor dat deze nog vloeibaar blijft door regelmatig te roeren.
Klopt de room half op.
Voeg de opgeklopte room voorzichtig toe aan de crème en vouw dit erdoor met een spatel, tot alles goed gemengd is.
Voeg naar smaak een scheutje likeur toe (bijvoorbeeld pistachelikeur).
Laat de crème verder afkoelen in de koelkast tot hij stevig genoeg is om als vulling te gebruiken.
Voedingswaarden
Serving:
100
g
|
Calories:
160
kcal